reklama

Bývalá politička UKIP Janice Atkinsonová, která v současné době působí jako nezávislá, vyvolala pozornost, když požadovala zavedení trestu smrti pro sebevražedné atentátníky. Svá slova pronesla v souvislosti s útokem v Manchesteru, při kterém zemřelo 22 lidí.

Politička vyzvala k zavedení trestu smrti v podobných případech. „Je třeba hodně udělat, aby bylo odstraněno toto zlo,“ argumentovala. „Je tu jednoduchý krok, který můžeme udělat teď hned, musíme znovu zavést trest smrti."

„Toto je poprvé, co něco takového říkám. Po celá desetiletí jsem se pohybovala v obou směrech – je správné popravit určité tipy vrahů, ale co justiční omyly?“ uvedla Atkinsonová. „Mnozí se mohou domnívat, že volám po odvětě, že jsem motivována nenávistí. Jiní mohou argumentovat že jsem nehumánní a že žijeme v civilizované společnosti,“ cituje její slova server Metro.uk.

„Pak tu budou ti, kteří budou tvrdit, že trest msti není odstrašující, protože někteří pokřivení pachatelé chtějí zemřít. Jsem politik a je mou prací přijít s odpovědí. Dnes bychom měli oznámit, že za teroristické činy budeme opět udělovat tresty smrti,“ dodala.

Její slova zaujala uživatele sociálních sítích, kteří poukazovali že aby bylo možné popravit sebevražedného atentátníka, museli by jej vyšetřovatelé nejprve „poskládat dohromady“.