Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Slovenský tisk: Debata o médiích v ČR byla zbytečná. Babiš "znásilňuje" jen svoje noviny

Andrej Babiš /ANO/, ministr financí jde do pořadu Máte slovo
Andrej Babiš /ANO/, ministr financí jde do pořadu Máte slovo
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Bratislava - Slovenský tisk komentuje včerejší debatu europoslanců o údajném politickém vlivu na média v Česku. Diskuze podle deníku Sme byla nesmírně plytká, ale především zbytečná.

"Evropskou úroveň zdůvodňuje jen kritické ohrožení demokracie, což je (zatím) české mediální realitě - i s Babišem - na míle vzdáleno. Pokud by si dali na talíř Maďarsko či Polsko, nelze protestovat. Zásahy do svobody a plurality mediální země jsou tam vládní politikou," uvedl deník.

Dodal, že Babiš "znásilňuje" akorát své dvoje noviny a jedno rádio, ale zbytek koalice i opozice ho za to, velmi správně, bijí hlava nehlava. Za klíčovou označil komentátor skutečnost, že informační pluralitu v ČR zajišťují všechna ostatní média.

Podle listu není česko-evropským problémem ovlivňování obsahu novin, ale to, že Babišovy firmy získaly evropské peníze v době, kdy byl Babiš ministrem financí.

"Kdyby západní, převážně němečtí majitelé médií, z čistě ekonomických pohnutek, hromadně neopustili trh zemí visegrádské čtyřky, žádný problém s Babišem a jinou oligarchií by nenastal," poznamenal deník Sme.

Témata:  Andrej Babiš Česká republika noviny a tisk Slovensko

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 20:11

Rusko a Ukrajina si po rozhovorech vymění vysídlené děti

Rusko a Ukrajina se dohodly na výměně 48 dětí vysídlených v důsledku ruské invaze. Ve středu to v katarské Dauhá oznámila ruská komisařka pro práva dětí Marija Lvovová-Belovová.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy