Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Počet obětí útoku v Londýně stoupl na sedm

Dodávka najela do lidí v Londýně (3.6.2017)
Dodávka najela do lidí v Londýně (3.6.2017)
Foto: Twitter

Londýn - Počet obětí sobotního teroristického útoku v Londýně se zvýšil na sedm, oznámila dnes podle agentury Reuters na tiskové konferenci komisařka metropolitní policie Cressida Dicková.

Na otázku, zda zná totožnost trojice atentátníků, kteří vozem najeli do lidí na mostě London Bridge a poté v nedaleké čtvrti Borough Market bodali noži do lidí, odpověděla: "Neznám".

Policie podle Dickové věří, že incident je pod kontrolou. Na místech útoku zůstane nadále množství policistů. Uzavřeno je okolí i blízké stanice metra. V ulicích Londýna bude nasazeno větší množství policistů, včetně ozbrojených, dodala Dicková.

Protiteroristické úřady podle ní zvažují, zda zvýšit stupeň ohrožení teroristickým útokem v zemi ze současného druhého nejvyššího (vážný) na úplně nejvyšší, kritický.

Dicková potvrdila, že na útoku se podíleli tři atentátníci, které policie zastřelila. Prioritou vyšetřovatelů je nyní zjistit podrobnosti o nich a také to, zda se na útoku nepodílel někdo další.

Témata:  teroristické útoky v Londýně Velká Británie

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 8:30

Počasí se bude nadále oteplovat. Vystoupá na letní teploty

Nebývale chladná dubnová epizoda je u konce, o víkendu už teploty překročí dvacítku. Podle týdenní předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) pak v příštím týdnu ještě o pár stupňů vzrostou. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy