Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Při atentátu v Londýně zemřelo nejméně pět cizinců, dva jsou stále pohřešováni

Dodávka najela do lidí v Londýně (3.6.2017)
Dodávka najela do lidí v Londýně (3.6.2017)
Foto: Twitter

Londýn - Britské úřady už dříve informovaly, že mezi oběťmi sobotního teroristického útoku na mostě London Bridge a na Borough Market jsou Brit, Kanaďanka, Francouz a Australanka. Dnes k identifikovaným obětem přibyli další dva cizinci.

Mezi sedmi oběťmi sobotního teroristického útoku v Londýně je přinejmenším pět cizinců. Identifikovat se britské policii stále nepodařilo jednu oběť teroristů.

Francouzské ministerstvo zahraničí dnes uvedlo, že při útoku zahynuli dva Francouzi a jeden se stále pohřešuje. Číšníka Alexandra Pigearda (27), který pracoval v restauraci na Borough Market, teroristé ubodali. Dalším mrtvým Francouzem je kuchař Sébastian Belanger (36), který několik let v Londýně žil.

Podle francouzské diplomacie se jeden francouzský občan stále pohřešuje. Xavier Thomas (45), který byl v době útoku na mostě přes Temži, zřejmě spadl do řeky. Od té doby je nezvěstný. Jeho přítelkyně utrpěla při útoku vážná zranění. Je jednou ze čtyř vážně zraněných francouzských občanů. Celkem utrpělo zranění při útoku osm Francouzů.

Australské ministerstvo zahraničí dnes rovněž potvrdilo, že při atentátu zahynuly dvě australské občanky. Ministryně Julia Bishopová jejich jména nezveřejnila, podle britských médií jde ale o 28letou Kirsty Bodenovou a 21letou Saru Zelenakovou. Zdravotní sestra Bodenová údajně zahynula, když běžela na pomoc zraněným. Dva Australané jsou podle ministryně také mezi zraněnými.

Španělský ministr vnitra Juan Ignacio Zoido dnes Británii vyzval, aby projevila "citlivost" vůči rodině pohřešovaného španělského občana a urychlila identifikaci mrtvých. "Čím si ta rodina prochází, je nelidské," uvedl. Právník Ignacio Echeverria Miralles (39) se od sobotního útoku pohřešuje. Podle přátel, kteří ho v osudnou noc doprovázeli, se Miralles postavil mezi útočníka a ženu, kterou napadl. Mezi zraněnými v nemocnici ale Španěl není.

Témata:  teroristické útoky v Londýně Velká Británie Španělsko Austrálie Francie Kanada

Související

Aktuálně se děje

11:06

Agáta Hanychová poprvé promluvila o incidentu před domem. Ozvala se i Žilková

Spory mezi bývalými partnery Agátou Hanychovou a Jaromírem Soukupem dosáhly nového vrcholu. V pondělí musela zasahovat policie před domem Hanychové, kde se Soukup popral s jejím současným partnerem Mirkem Dopitou. Jaké jsou reakce jednotlivých aktérů? 

Zdroj: Jiří Hrubý

Další zprávy