Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Saúdská Arábie uzavřela kanceláře katarské stanice Al-Džazíra

Saúdská Arábie
Saúdská Arábie
Foto: Pixabay

Rijád - Několik hodin po oznámení Saudské Arábie o přerušení diplomatických vztahů s Katarem tamní úřady také zavřely kanceláře katarské zpravodajské televize Al-Džazíra. Stanici, která byla založena před více než 20 lety katarskou vládou jako arabská protiváha americké CNN, kritizuje několik zemí v čele právě se Saúdskou Arábií.

Podle saúdskoarabské tiskové agentury SPA ministerstvo informací odebralo stanici také příslušnou vysílací licenci.

Zemám vadí, že zpravodajství Al-Džazíry hodnotí radikální islám až příliš příznivě. Zároveň ji považují za nástroj katarské diplomacie. Katar ale popírá, že by podporoval islámský terorismus.

Kromě Saúdské Arábie přerušují s Katarem diplomatické styky také mimo jiné Egypt nebo Spojené arabské emiráty (SAE).

Podle agentury AFP se roztržka podle všeho projevila i na přerušení dostupnosti katarské kabelové televize beIN Sports pro diváky v SAE, kteří zavalili telefonickými dotazy telekomunikační firmu DU. Diplomatická krize se projevila i v letecké dopravě.

Témata:  Katar Saúdská Arábie média

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy