Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Britská policie na východě Londýna kvůli útoku prohledala další byt

Policie Velké Británie
Policie Velké Británie
Foto: Filip Toužimský, EuroZprávy.cz

Londýn - Britská policie v souvislosti se sobotním teroristickým útokem v Londýně prohledala další byt. Během razie v noci na dnešek ve východní čtvrti Ilford ale nikoho nezadržela.

Ve vazbě kvůli atentátu v současnosti není nikdo. Všech 12 dříve zadržených policisté propustili.

V pondělí britská policie zveřejnila totožnost dvou pachatelů útoku. Britský občan Khuram Shazad Butt (27), který se narodil v Pákistánu, byl v minulosti v hledáčku tajných služeb. Loni se objevil v dokumentu stanice Channel 4 s názvem The Jihadis Next Door (Džihádisté od vedle). Byl v něm zachycen spolu s dalšími muži, kteří rozvinuli v parku vlajku organizace Islámský stát (IS).

Občan Maroka a Libye Rašíd Radván (v anglickém přepisu Rachid Redouane) nebyl britským úřadům dříve znám. Totožnost třetího pachatele policie zatím nezveřejnila. Ani on prý ale nebyl tajným službám dříve znám.

Při útoku v centru Londýna v sobotu v noci zemřelo sedm osob a desítky dalších byly zraněny. Atentát se odehrál na mostě přes řeku Temži a v několik set metrů vzdálené čtvrti Borough Market. Policie atentátníky krátce po ohlášení incidentu zastřelila.

Témata:  Velká Británie policie Velká Británie teroristické útoky v Londýně

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy