reklama

"Pokud věříte v Británii a v to, že naše nejlepší dny jsou před námi, dejte mi podporu, abych mohla Británii vést," vzkázala Mayová voličům na twitteru a facebooku. "Dnes je to na vás," upozornila s tím, že potřebuje silnější mandát k vyjednávání o odchodu Británie z Evropské unie.

"S vaší podporou můžeme vybudovat opravdu globální Británii, vytvářet nové vztahy se starými přáteli a novými spojenci po celém světě a působit jako největší zastánce volného obchodu, jakým již jsme," dodala Mayová.

"Toto je náš den. Náš čas. Naše šance," napsal šéf hlavní opoziční strany s příslibem, že volba labouristů povede k přeměně Británie v zemi, která bude sloužit většině, a ne jen omezené menšině.

"Nedovolte nikomu, aby tvrdil, že na tomto dni nezáleží," řekl Corbyn s poukazem na to, že ekonomické a sociální neduhy v zemi nepřišly náhodou, ale vinou rozhodnutí vládnoucích konzervativců.

Některé průzkumy počítají s tím, že konzervativci získají ještě širší většinu v Dolní sněmovně, než jakou mají doposud. Agentury Survation a YouGov předpokládají, že toryové zvítězí, ale pouze s jednoprocentním rozdílem. To by ale znamenalo, že by na nadpoloviční většinu v parlamentu nedosáhli.