Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Poplach v USA: Islamista na letišti zaútočil na policistu a pobodal ho

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: CNN

Flint – Na mezinárodním letišti ve Flintu poblíž Detroitu v americkém státě Michigan zaútočil ozbrojený muž na policistu a pobodal ho. Podle úřadů je podezřelý již ve vazbě. Úředníci vyšetřují incident jako potenciální teroristický útok.

K útoku údajně došlo v 9:40 hodin místního času. Důstojník byl bodnut do zad a krku, incident se stal ve veřejné části hlavního terminálu mezinárodního letiště, uvádí CNN s odvoláním na Transportation Security Administration.

Pachatelem útoku je podle médií islámský extremista s kanadský pasem.

Podle vyšetřovatelů ozbrojený muž zřejmě úmyslně napadl příslušníka bezpečnostních složek. Na místě podle CNN zasahovala také FBI. Letiště bude až do odvolání uzavřeno.

Stanice NBC News s odkazem na svědky uvádí, že muž při útoku křičel "Alláhu Akbar", tedy "Bůh je veliký. Podle Fox News policie uvedla, že o tom ví. "Ale je příliš brzy na to určit povahu těchto údajných prohlášení, nebo říci, zda šlo o teroristický čin, nebo ne,“ uvedla v prohlášení FBI.

Breaking News: One suspect in custody after officer is stabbed at Bishop Airport in Flint, Michigan. pic.twitter.com/R1tUl7ROxb

— Fox News (@FoxNews) 21. června 2017

Podle michiganské policie je zraněný důstojník ve vážném stavu, podle některých médií je ale stabilizován. Policista byl identifikován jako Jeff Neville.

Všichni cestující jsou v bezpečí, byli evakuováni, uvedli zástupci letiště na Facebooku. Zároveň ostatní cestující vyzvali, aby zkontrolovali, jestli nejsou jejich lety odsunuty.

Svědek řekl serveru Mlive, že viděl policistu, který klečel na kolenou a krvácel z krku. Uvedl také, že viděl, jak byl jeden muž zadržen policií.

Na útok už zareagovali i guvernér Michiganu Rick Snyder a starostka Flintu Karen Weaverová, kteří zraněnému policistovi poslali slova podpory. Weaverová také dodala, že je situace pod kontrolou.

Témata:  Breaking News USA policie USA

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy