Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Erdogan by měl podle Schulze propustit vězněné novináře a opozičníky

Recep Tayyip Erdoğan
Recep Tayyip Erdoğan
Foto: bbm.gov.tr

Berlín - Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan by měl podle předsedy německých sociálních demokratů Martina Schulze propustit vězněné opozičníky a novináře.

Schulz, který kritizoval i další protivníky liberální demokracie, to dnes řekl na mimořádném sjezdu SPD v západoněmeckém Dortmundu.

"Vrať se zpátky na cestu k demokracii, na které jsi jednou byl," vyzval Erdogana Schulz, podle něhož je skandálem, že v Turecku jsou pronásledovány tisíce opozičníků a vězněny desítky novinářů.

"Jsme na vaší straně, vy představujete demokratické Turecko, které chceme", podpořil je na dálku Schulz. "Pusťte tyto lidi, pokud je to možné, tak ještě dnes," vzkázal sociálnědemokratický předák Erdoganovi za potlesku stovek delegátů.

Vedle tureckého prezidenta, který podle svých kritiků zemi přetváří v diktaturu, kritizoval dnes Schulz i populisty typu Francouzky Marine Le Penové, Nizozemce Geerta Wilderse, italské Ligy severu nebo Svobodné strany Rakouska.

Témata:  Recep Tayyip Erdogan Turecko Martin Schulz

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy