Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump poslal do Chicaga federální činitele pro boj s kriminalitou, každých 13 hodin tam dojde k vraždě

Policie USA
Policie USA
Foto: Pixabay

Chicago - Americký prezident Donald Trump v lednu pohrozil představitelům Chicaga, že když nesníží vysokou míru zločinnosti, zasáhne federální vláda. Dnes do velkoměsta, které sužuje kriminalita, poslal federální činitele.

Od začátku roku bylo ve městě zastřeleno 309 lidí a dalších 1444 postřeleno. Na takzvaných střeleckých hodinách pak server udává, že ve městě je postřelen člověk každé dvě hodiny a 28 minut, každých zhruba 13 hodin se pak odehraje vražda.

"Zločin a zabíjení dosáhly v Chicagu rozměrů epidemie, proto posílám federální pomoc. Letos bylo v Chicagu 1714 přestřelek!" napsal dnes Trump. V lednu jen několik dní po složení prezidentské přísahy varoval městské úřady, že když proti zločinu nezakročí, vyšle tam federální činitele.

Policie v Chicagu tehdy v reakci na Trumpův tweet uvedla, že má zájem o partnerství s ministerstvem spravedlnosti, FBI, Agenturou pro potírání narkotik (DEA) a Úřadem pro kontrolu alkoholu, tabáku, palných zbraní a výbušnin (ATF). Do města ve čtvrtek přijelo asi 20 dalších agentů ATF, kteří spolupracují s policií města Chicaga a také státu Illinois.

Témata:  Chicago USA Donald Trump policie USA

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 8:36

Langšádlová končí ve vládě. TOP 09 oznámila, že podá demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy