Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Calaiské úžině mezi Británií a Francií se srazila nákladní loď s tankerem

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Londýn - Mezi Británií a Francií se v noci na dnešek srazila nákladní loď Huayan Endeavour s plně naloženým tankerem. Seafrontier. Nikdo není zraněn a nehrozí znečištění moře, tanker ale nemůže manévrovat. Obě plavidla plují pod vlajkou Hongkongu.

Britské námořní záchranné centrum kolem třetí hodiny ráno informovalo francouzskou stranu o kolizi 183 metrů dlouhého tankeru se 38.000 tunami benzinu s 224 metrů dlouhou nákladní lodí, která nepřepravuje žádný náklad.

K nehodě došlo přibližně 33 kilometrů od města Dunkerque v britské zóně. Podle agentury AFP se tak stalo na linii mezi Calais a Ramsgate, které leží východně od Douvres na britském pobřeží.

Seafrontier, na jehož palubě je 27 členů posádky, nelze po srážce ovládat. Na druhé straně 22členná posádka lodě Huayan Endeavour sdělila, že jejich plavidlo může dál bez problémů plout.

Calaiská úžina je nejrušnější námořní cestou na světě. Každý den ji využije více než 400 obchodních plavidel, což je čtvrtina světové námořní dopravy.

Témata:  lodní havárie lodní doprava Francie

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 15:21

Maďarsko představilo své priority pro předsednictví v Radě EU

Maďarsko, které se chystá převzít předsednictví v Radě EU ve druhé polovině tohoto roku, se zaměří na klíčová témata pro střední Evropu, jako je boj proti migraci, rozšiřování EU na západní Balkán a zajištění energetické bezpečnosti. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Mark Rutte

Rutte získává důležitou podporu na své cestě do křesla šéfa NATO

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v pátek prohlásil, že od nového generálního tajemníka Severoatlantické aliance (NATO) očekává, že upřednostní řešení obav Turecka souvisejících s terorismem. Řekl to v Istanbulu během setkání s vedoucím kandidátem na post šéfa NATO, dosluhujícím nizozemským premiérem Markem Ruttem, který je na návštěvě v Turecku v rámci snah o získání podpory pro svou kandidaturu.