Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Sýrii útočili sebevražední atentátníci, zabili nejméně osm lidí

Sýrie
Sýrie
Foto: Pixabay

Damašek - Dnešní útoky sebevražedných atentátníku v syrské metropoli si podle státní televize vyžádaly nejméně osm mrtvých a 12 zraněných. Exploze způsobila nejen ztráty na životech, ale také značné hmotné škody.

Agentura Reuters zatím s odkazem na policejní zdroje píše o sedmi mrtvých a 13 zraněných. "Úřady sledovaly tři auta se sebevražednými atentátníky, dvě z nich se jim podařilo u vjezdu do Damašku na silnici, která vede k letišti, zlikvidovat. Třetí auto úřady obklíčily na náměstí Tahrír, terorista se však následně vyhodil do povětří," uvedla syrská televize.

Zda se v případě prvních dvou náloží sebevražední atentátníci sami odpálili, nebo jestli šlo o kontrolovanou explozi vyvolanou policií, nicméně podle AP zatím není jasné.

"Slyšeli jsme střelbu okolo 06:00 (04:00 SELČ) a následně výbuch, který zničil okna okolních domů," řekl agentuře AFP Muhammad Tináví, který žije u náměstí Tahrír, kde útočil třetí atentátník.

Od začátku války v Sýrii v roce 2011 zůstal Damašek, kde sídlí vláda prezidenta Bašára Asada, ostrými boji nedotčen. Na konci května auto naplněné výbušninami explodovalo u Damašku na silnici k mezinárodnímu letišti. Vůz vybuchl v okamžiku, kdy se blížil ke kontrolnímu stanovišti vládních jednotek. Zemřeli tehdy dva lidé, zřejmě atentátníci.

Témata:  Sýrie teroristické útoky v Sýrii

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy