Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Brazilci po třiceti letech dopadli jednoho z nejhledanějších drogových šéfů

Brazílie
Brazílie
Foto: INT

Brasília - V Brazílii byl v sobotu zadržen Luiz Carlos da Rocha, nejhledanější drogový boss Latinské Ameriky. Policie po němž pátrala přes 30 let. Da Rocha dlouhá léta unikal díky změně identit i několika plastickým operacím.

Muž přezdívaný Cabeça Branca (Bílá hlava) je považován za jednoho z nejmocnějších drogových obchodníků v Brazílii, jehož celkové jmění odhadují úřady na 100 milionů dolarů.

Podle policie šéfoval početné organizované skupině pracující obdobně jako úspěšná firma, která získávala zdroje pro produkci kokainu ze svých "poboček" v pralesních oblastech Bolívie, Kolumbie či Peru.

Během letošní rozsáhlé akce policie přišla na to, že za jménem Vitor Luiz de Morales se ve skutečnosti skrývá da Rocha a v sobotu jej zadržela daleko od velkoměst v řídce osídleném státě Mato Grosso na západě země. V minulosti dostal tresty v celkové výši přes 50 let vězení.

Témata:  Brazílie drogy EuroZprávy.cz

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 9:59

V Bruselu dnes odstartuje summit EU, bude se jednat o Ukrajině i Íránu

Dnes večer v Bruselu začíná mimořádný summit EU, kde se šéfové států a vlád zaměří na situaci na Ukrajině, Blízkém východě, vztahy s Tureckem a konkurenceschopnost Evropské unie. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy