Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Putin před summiem G20 kritizoval protiruské sankce, označil je za skrytý protekcionismus

Vladimir Putin, prezident Ruské federace
Vladimir Putin, prezident Ruské federace
Foto: kremlin.ru

Berlín - Ruský prezident Vladimir Putin den před pátečním zahájením dvoudenního summitu G20 v Hamburku kritizoval sankce Západu vůči Rusku, označil je za skrytý protekcionismus.

Sankce vůči Rusku za anexi Krymu z roku 2014 a postup v ukrajinské krizi zavedla Evropská unie. Nový postih kvůli údajnému vměšování do loňských prezidentských voleb hrozí Moskvě také z USA.

V článku zveřejněném v německém ekonomickém deníku Handelsblatt Putin napsal, že Moskva je zastáncem otevřeného a na pravidlech založeného obchodního pořádku.

Šéf Kremlu uvedl, že protekcionismus se podle něj stal široce rozšířenou a obecnou normou. "Jednostranně zavedené a politicky motivované sankce na investice, obchod a především technologie se staly jeho skrytou formou," míní Putin. Dodal, že tato opatření podle něj protiřečí principům G20.

Témata:  Vladimír Putin protiruské sankce Summit G20

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 8:30

Počasí se bude nadále oteplovat. Vystoupá na letní teploty

Nebývale chladná dubnová epizoda je u konce, o víkendu už teploty překročí dvacítku. Podle týdenní předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) pak v příštím týdnu ještě o pár stupňů vzrostou. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy