Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Hackeři napadli jihokorejskou bitcoinovou burzu, ukradli desítky milionů

Bitcoin automat
Bitcoin automat
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Soul - Hackeři napadli jednu z pěti největších burz pro obchody s kybernetickou měnou bitcoin Bithumb. Ukradli data uživatelů a peníze v objemu miliard wonů (desítek milionů Kč), uvedl server rttnews.com.

Bithumb je největší burzou pro obchody s bitcoiny a další kybernetickou měnou ether v Jižní Koreji. Na obchodech s bitcoiny v zemi má podíl 75,7 procenta. Denně se zde zobchoduje v průměru 13.000 bitcoinů, což je zhruba deset procent celosvětového obchodu s touto měnou.

Podle burzy hackeři ukradli databázi s informacemi o klientech z počítače jednoho ze zaměstnanců. Údajně se ztratila jména, e-maily a čísla mobilních telefonů více než 31.800 klientů.

Finanční ztráty z účtů těchto zákazníků by měly dosáhnou miliard wonů, podle jedné neověřené zprávy z místních médií ztráta dosáhla 1,2 miliardy wonů (23,8 milionu Kč). Burza slíbila klientům odškodnění.

BBC na svých stránkách upozornila, že útok hackerů se zřejmě uskutečnil již v únoru. Bithumb odhalil útok 29. června.

Témata:  hackeři Bitcoin Jižní Korea

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy