Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nigerijské bezpečnostní síly z pouště zachránily 67 migrantů

Niger
Niger
Foto: UNHCR

Niamey - Bezpečnostní složky v poušti na východě Nigeru zachránily 67 migrantů. Skupina byla nalezena v poušti poblíž města Séguedine. Několik dní předtím vyjeli z města Agadez ve třech vozech. V poušti je ale převaděči opustili a ponechali bez vody a bez potravin.

Jeden z migrantů krátce poté, co byl zachráněn, zemřel. S odkazem na místní humanitární pracovníky o tom dnes informovala agentura AFP.

Podobných případů v posledních měsících v nigerské poušti přibývá. Podle úřadů bylo v oblasti nalezeno několik stovek mrtvých migrantů, a tak místu někteří přezdívají „otevřené pohřebiště".

V květnu a červnu nigerské bezpečnostní složky podle Mezinárodní organizace pro migraci (IOM) v poušti blízko hranice s Libyí našly 52 mrtvých migrantů, včetně novorozenců. Dalších 51 migrantů, kteří se pohřešovali na konci června, zřejmě také přišlo v poušti o život.

Témata:  Niger uprchlíci EuroZprávy.cz

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 17:26

Piráti rázně odmítli návrh lidovců na zvýšení důchodových odvodů pro bezdětné

Piráti jednoznačně odmítají návrh lidovců na zvýšení důchodových odvodů pro bezdětné. Podle nich je tento záměr kontroverzní, neboť postihuje lidi bez potomků, aniž by vedl k vyšší porodnosti.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy