Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ve známé londýnské tržnici Camden market vypukl požár, zasahovalo 70 hasičů

Požár
Požár
Foto: Pixabay

Londýn - Ve známé londýnské tržnici Camden market propukl v neděli v noci požár. Oheň se podle svědků šířil velmi rychle, na místě zasahovalo 70 hasičů. Živel zničil zhruba třetinu budovy od přízemí až po střechu.

"Oheň se šířil velmi rychle. Lidé to sledovali, ale my se báli, že by budova mohla kdykoli vybouchnout, neboť v okolí jsou restaurace a vývařovny," řekl jeden ze svědků Joan Ribes. Dodal, že spolu s dalšími volal na policii, aby okolí z preventivních důvodů uzavřela.

Hořet začalo krátce před půlnocí, zhruba o tři hodiny později hasiči oznámili, že mají plameny pod kontrolou.

Tržnice na severu britské metropole s více než tisíci obchůdky a stánky je oblíbenou turistickou atrakcí. Odhaduje se, že místo každý týden navštíví více než 100.000 lidí, kteří přicházejí nejen za nákupy, ale i za zábavou. V areálu se nachází například bar Hawley Arms navštěvovaný místními celebritami.

Pro tržnici v severní čtvrti Londýna je to třetí požár v posledních letech. Zatímco v roce 2014 plameny způsobily spíše menší škody, v únoru 2008 byl požár výrazně ničivější, neboť areál musel být na 15 měsíců uzavřen.

Témata:  Londýn Velká Británie požáry

Aktuálně se děje

16. května 2024 11:02

Slovenská policie obvinila atentátníka Juraje Cintulu, hrozí mu doživotí

Slovenská policie obvinila atentátníka Juraje Cintulu z úkladné vraždy z pomsty na chráněné osobě ve stadiu pokusu. Podle Denníku N mu hrozí 25 let až doživotí. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy