Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Moskvě kvůli bombové výhrůžce evakuovali velké obchodní centrum, v dalším hořelo

Ruská policie, ilustrační fotografie
Ruská policie, ilustrační fotografie
Foto: interpol.int

Moskva - Obchodní a zábavné středisko Aviapark na severu Moskvy musel dnes být evakuováno, anonym nahlásil bombu. Jiné moskevské nákupní středisko, Rio, muselo být v pondělí vyklizeno kvůli požáru.

"V nákupním středisku vznikly určité technické problémy, a proto vás prosíme k bezodkladnému odchodu," hlásily podle zpravodaje agentury reproduktory v Aviaparku. Budovu opustilo 6000 osob, nyní ji prohledávají policisté se psy, vycvičenými k vyhledávání výbušnin.

Aviapark bývá označováno za největší nákupní centrum v Evropě. Zaujímá plochu celkem 390.000 metrů čtverečních, z toho 230.000 připadá na obchody.

Moskevské nákupní středisko Rio muselo být v pondělí vyklizeno kvůli požáru. Personál ale při evakuaci zapomněl na návštěvníky kina. Ti dál sledovali napínavý film, přestože se v sále rozsvítila světla. Až když jedna z divaček vyšla ze sálu, aby zhasla, zjistila, že středisko je liduprázdné a plné dýmu.

"Vystrašený hlídač nevěděl, kudy máme utíkat a kde je nejbližší východ. Přesněji, vůbec nevěděl, kde je nějaký východ. Nebyla tu jediná orientační šipka, ani plán evakuace. Panika stoupala každou sekundu, jak se k nám blížil strašný černý mrak jedovatého dýmu," vylíčila podle serveru Newsru.com jedna z Moskvanek. Až po několika minutách se podařilo najít dveře. Při požáru, který nejspíš zavinil zkrat, utrpělo zranění 14 lidí.

Témata:  Rusko Moskva policie Rusko požáry

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 12:54

Babiš sepsul migrační pakt EU. Fialu a Rakušana obvinil ze zrady na Česku

Expremiér Andrej Babiš (ANO) označil unijní migrační pakt na čtvrteční mimořádné schůzi za největší zradu v novodobých českých dějinách, ze které obvinil premiéra Petra Fialu (ODS) a ministra vnitra Víta Rakušana (STAN). Dohoda podle Babiše obsahuje skryté uprchlické kvóty a zavazuje země k přijímání migrantů z afrických či blízkovýchodních zemí. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy