Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Itálii postihly lesní požáry, hoří na Vesuvu, v Toskánsku či okolí Říma

požár
požár
Foto: Pixabay

Řím - S lesními požáry v době turistické sezóny zápolí také Itálie. Po celé zemi museli hasiči k požárům vyjet od víkendu ve více než 240 případech. Situace je kritická v Toskánsku, okolí Říma a jižně od Neapole.

V letovisku Capalbio v Toskánsku musely kvůli nim úřady dokonce evakuovat turisty ze dvou místních kempů. "Žhavou neděli" podle hasičů zažili také obyvatelé nedalekého města Grosseto. Plameny tu poničily tři budovy a šestnáct automobilů.

Kritická není situace nyní jen na toskánském pobřeží, ale také jižně od Neapole v okolí Salerna a sopky Vesuv, na Sicílii, na Elbě a v okolí Říma. Na severním předměstí hlavního města ohrožují podle agentury ANSA plameny dokonce místní nemocnici.

V neděli museli kvůli požárům vegetace zastavit provoz na několika železničních tratích vedoucích z Říma k pobřeží Tyrhénského moře. Řada turistů i obyvatel metropole se tak nemohla z pláže vrátit až do noci na dnešek zpět do města.

Témata:  Itálie turisté požáry

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy