Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Úřady v Keni evidují stovky lidí nakažené cholerou

Chlapec pase krávy v Daaba v Keni, zachycený fotografem U.S. Air Force
Chlapec pase krávy v Daaba v Keni, zachycený fotografem U.S. Air Force
Foto: U.S. Air Force **www.af.mil**

Nairobi - V Keni bylo od května zaznamenáno více než 330 případů nákazy cholerou. Většina lidí se nakazila v hlavním městě Nairobi a v přilehlých oblastech.

Tři lidé nemoci podlehli. S odkazem na sdělení keňského ministerstva zdravotnictví o tom dnes informoval zpravodajský server BBC. V reakci na šíření nákazy úřady zakázaly prodávat jídlo pouličním prodejcům. Nařízeny byly i důsledné kontroly hygienických podmínek v restauracích a hotelech.

Cholera je vysoce infekční onemocnění, které napadá zažívací ústrojí. Vyvolávají ji bakterie přenášené znečištěnou vodou či potravou. Vnějšími příznaky jsou silné průjmy a často smrtelná dehydratace organismu.

Na konci června se v hotelu v Nairobi nakazilo cholerou asi 50 lidí. Minulý týden byli do nemocnice ze slavnostní recepce převezeni dva ministři, u nichž bylo podezření na nákazu.

Témata:  Keňa cholera

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy