Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Konec selfie? Itálie vyrazila do boje s turisty

Itálie, ilustrační foto
Itálie, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Milán - Severoitalské město Milán přijalo nová pravidla, která jsou namířená proti nevhodnému chování turistů. Prozatím platí jen do 13. srpna, nicméně radnice už varovala, že mohou být prodlouženy. Opatření zahrnují i zákaz používání tyčí na selfie.

Tato pravidla se také zaměřila na pouliční prodejce. Ti nadále nesmějí nabízet jakékoli nápoje ve skleněných lahvích nebo plechovkách, aby tak ulehčili městskému úklidu.

Zákaz je zatím platný jen do 13. srpna. "Pravidla mohou být obnovena i po tomto termínu a zůstat v platnosti tak dlouho, dokud bude třeba," varovala ale milánská radní pro bezpečnost Carmela Rozzaová.

Také starosta Florencie letos zveřejnil originální plán, jak se vypořádat s turisty, kteří po sobě nechávají odpadky, kde se jim zamane. Na základě jeho rozhodnutí se mají schody všech nejoblíbenějších kostelů tohoto renesančního města v době oběda postříkat vodou, aby se tu lidé nemohli posadit a poobědvat.

Témata:  Itálie selfie turisté

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy