Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Syrské letectvo i přes dojednané příměří zaútočilo u Damašku

Syrský MiG-29
Syrský MiG-29
Foto: theaviationist.com

Damašek - Syrské letectvo dnes několikrát zaútočilo v oblasti východní Ghúty ležící nedaleko Damašku i přes to, že syrská armáda v této lokalitě v sobotu vyhlásila klid zbraní.

S odvoláním na exilovou Syrskou organizaci pro lidská práva (SOHR) o tom dnes informuje agentura Reuters.

Podle SOHR je z oblasti za dnešek hlášeno šest náletů, v sobotu ve východní Ghútě ovládané protivládními povstalci panoval až na ojedinělé případy střelby klid. Syrská armáda oznámila, že od sobotního poledne místního času "zastavuje bojové aktivity" v této oblasti. K dnešním náletům se ani vojenští činitelé, ani zástupci vlády nevyjádřili.

Nynější dohodu s protivládními povstalci o vzniku bezpečnostní zóny ve východní Ghútě zprostředkovalo Rusko a Egypt, uvedl zástupce syrské opozice v Egyptě Ahmad Džarba. Podle něho do oblasti nesmějí vstupovat vládní jednotky, naopak do ní smí proudit humanitární pomoc.

Témata:  Sýrie Syrská krize Armáda Sýrie

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy