Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Napětí v Bílém domě: Trumpův šéf komunikace vulgárními útoky zaútočil na Priebuse

Bílý dům, Washington D.C., USA
Bílý dům, Washington D.C., USA
Foto: Pixabay

Washington – Napětí v Bílém domě nepolevuje. Nový šéf komunikace Anthony Scaramucci se znovu velice nevybíravě pustil do svých kolegů a prohloubil roztržku, která tento týden zaměstnává americké politiky i novináře a ohrožuje pověst týmu Donalda Trumpa. 

V rozhovoru pro časopis New Yorker Scaramucci ve čtvrtek vulgárními útoky zaútočil na personálního šéfa Bílého domu Reinceho Priebuse a hlavního Trumpova stratéga Steva Bannona.

Bývalého finančníka z Wall Street Scaramucciho jmenoval prezident do svého týmu minulý pátek. Krátce nato nový šéf komunikace obvinil Priebuse z úniků informací a vyzval Federální úřad pro vyšetřování (FBI), aby se jeho jednáním zabýval.

Teď Scaramucci své útoky ještě zesílil, když Priebuse nazval „zas*aným paranoidním schizofrenikem". Znovu personálního šéfa Bílého domu obvinil z úniků informací a předpověděl, že brzy odstoupí.

Pustil se také do Bannona, který prý zneužívá Trumpovy slávy, aby se sám zviditelnil. „Nehodlám si honit vlastní triko, nejsem Steve Bannon, jsem tady, abych sloužil zemi," řekl.

Když se článek objevil na internetu, Scaramucci se na twitteru omlouval. „Občas užívám silný slovník. Na tomto poli se toho napříště zdržím, ale nevzdám vášnivý boj za program Donalda Trumpa," napsal Scaramucci.

Témata:  Bílý dům USA Donald Trump USA

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy