Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zákaz notebooků na palubách letadel z Istanbulu do Británie byl zmírněn

Letadla, ilustrační foto
Letadla, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Londýn – Velká Británie dnes zmírnila zákaz brát na palubu letadel z Turecka počítače, tablety a mobilní telefony. Nařízení bylo zavedeno v březnu kvůli prevenci teroristických útoků.

Zatímco cestující z letiště v asijské části Istanbulu se budou moci vrátit k původní praxi, pro cestující z istanbulského Atatürkova letiště v evropské části města, z Izmiru či Antalye zůstává zákaz v platnosti.

„Omezení týkající se dalších letišť budou rušena případ od případu na základě ověření ze strany britské vlády, že letecké společnosti zavedly alternativní bezpečnostní opatření," uvedlo na svých stránkách britské ministerstvo dopravy.

Británie zakázala cestujícím brát elektroniku na palubu letadel v březnu krátce poté, co podobné opatření zavedly i Spojené státy. Zákaz se dotkl přímých letů z Turecka, Libanonu, Jordánska, Saúdské Arábie, Egypta a Tuniska do Spojeného království.

Kromě některých tureckých letišť se zákaz brát na palubu letadel elektronická zařízení nadále týká vybraných letišť na území Egypta, Saúdské Arábie, Jordánska, Libanonu a Tuniska.

Spojené státy minulý týden po čtyřech měsících zákaz brát elektroniku na palubu letadel směřujících do USA z osmi převážně muslimských zemí zcela odvolaly.

Témata:  letectví a letadla Velká Británie Turecko

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 10:38

Trump tvrdí, že by Evropa měla dávat Ukrajině více peněz

Bývalý prezident USA Donald Trump ve čtvrtek vyzval Evropu, aby poskytla Ukrajině více finanční pomoci. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy