Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

U Krymu ztroskotala loď vezoucí tuny pšenice

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Moskva – V Černém moři, asi 40 kilometrů od břehů Krymu, ztroskotala nákladní loď Anda. Jeden člen posádky se stále pohřešuje.

Oznámila to dnes agentura TASS s odvoláním na ruské ministerstvo pro mimořádné situace. Loď, která převážela náklad 24.000 tun pšenice, se plavila pod vlajkou Toga.

Z devíti členů syrsko-indické posádky se dosud osm podařilo zachránit, po zbývajícím námořníkovi se dále pátrá. Do akce byly nasazeny záchranné lodě i vrtulník. 

První zprávy hovořily o třech zachráněných trosečnících a šestici pohřešovaných. Pak se ale podařilo najít záchranný vor s pěti trosečníky. Zdravotní stav všech osmi zachráněných námořníků je podle záchranářů uspokojivý, postarat se o ně mají lékaři v Sevastopolu.

Dalších pět lidí se pohřešuje na sibiřské řece Lena, kde se v noci na dnešek převrátil motorový člun. „Podle předběžných údajů bylo v člunu šest lidí. Zatím se podařilo najít jediného přeživšího pasažéra. Pátrání po ostatních pokračuje," uvedla agentura Interfax s odvoláním na ministerstvo vnitra.

Témata:  lodní nehody Krym nákladní lodě

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:15

Zasedání Rady NATO – Ukrajina proběhne už v pátek, hlavním tématem bude protivzdušná obrana

Zasedání Rady NATO – Ukrajina, o které požádal ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, se uskuteční v pátek. Zelenskyj by měl jednat s ministry obrany členských zemí Aliance, oznámil její generální tajemník Jens Stoltenberg.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy