Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Indické námořnictvo zabavilo rekordní náklad heroinu za 12 miliard korun

Drogy: krystalická látka
Drogy: krystalická látka
Foto: Policie ČR

Dillí - Námořnictvo u západních břehů Indie zabavilo historicky největší drogovou dodávku v indických vodách. Hlídka šla najisto, loď měla vytipovanou na základě informací indických tajných služeb. 

Námořní patrola zastavila loď vezoucí okolo 1500 kilogramů heroinu, jehož hodnotu úřady odhadly na 35 miliard rupií (12,1 miliard korun), uvedla agentura Reuters.

Indie se v posledních letech stala významnou tranzitní zemí pro pašeráky drog. Heroin se tudy převáží především ze zemí takzvaného Zlatého trojúhelníku, který tvoří Barma, Thajsko a Laos.

Pobřežní stráž loď zastavila a její příslušníci vstoupili na palubu dnes v poledne místního času (po 08:00 SELČ) ve vodách státu Gudžarát na severozápadě země. Uvnitř malého plavidla objevili stovky balíčků obsahujících narkotika.

Témata:  Indie drogy

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 18:23

Rakušan si prosadil změny v zákoně o zbraních, vláda novelu schválila

Vláda ve středu schválila novelu zákona o zbraních, která urychlí začátek platnosti dvou zásadních opatření obsažených v novém zákoně o zbraních. Jde o povinnost hlásit podezřelé transakce a větší pravomoci pro policii v otázce zajištění zbraní. Změny by mohly platit už od letošního července.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy