Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Taliban láká ženy do svých řad pomocí časopisu. Naučte se házet granáty, vyzývá manželka vůdce

Muslimové
Muslimové
Foto: Pixabay

Islámábád - Pákistánská odnož Talibanu (TTP) v úterý vydala první číslo časopisu Chaulina cesta, který je úrčen pouze ženským čtenářkám. Nepokrytě se je pokouší získat do svých řad.

Na obálce časopisu, jež odkazuje na jednu z prvních učednic proroka Mohameda, je žena zahalená od hlavy až k patě.

Uvnitř časopisu, který je v angličtině, nabízí pákistánští Talibanci rozhovor s manželkou svého vůdce mully Fazlulláha. Žena v něm mimo jiné prozrazuje, co soudí o manželství, jež uzavřela ve 14 letech.

"Ptám se, proč panuje tolik rozhořčení kolem sňatků, jež uzavírají nezletilí. Je třeba si uvědomit, že chlapci a dívky, kteří poté, co dospějí, zůstanou příliš dlouho sami, se mohou stát zdrojem morálního rozkladu naší společnosti," uvedla žena, jejíž jméno redaktoři časopisu neuvedli.

"Chceme islámské ženy podnítit k tomu, aby se přidaly do řad mudžáhidů," vysvětlují talibanští redaktoři v úvodníku.

Následují "rady": "Organizujte u sebe doma tajné schůzky a zvěte na ně své sestry v džihádu, které chovají stejné pocity jako vy", "naučte se zacházet s jednoduchými zbraněmi" či "naučte se zacházet s granáty".

Témata:  Tálibán Pákistán ženy muslimové

Aktuálně se děje

1. května 2024 13:27

Hnutí ANO odstartovalo předvolební kampaň. Zveřejnilo její hlavní témata

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy