Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zloději se zaměřili na dům exprezidenta Nigérie odnesli si televize, ledničky i dveře

Nigérie
Nigérie
Foto: Pixabay

Abuja - Do domu nigerijského exprezidenta Goodlucka Jonathana pronikli zloději. Mimo jiné si odnesli šest televizí a tři ledničky. Jsou stále na útěku. Bylo však zatčeno šest policistů pověřených ostrahou vily.

Podle serveru BBC to ve středu potvrdila bývalá hlava státu. "Dům byl zcela vybílený zloději, kteří z něj ukradli každý nepřipevněný předmět, včetně nábytkových souprav, postelí, elektroniky, toaletní a elektronické armatury, stejně jako všechny vnitřní dveře a rámy," uvedl prezidentův mluvčí.

Jako přehnané ovšem odmítl zprávy některých médií, které tvrdily, že zmizelo 36 plazmových televizí a 25 ledniček. Podle něj by se ani do "skromného, čtyřpodlažního obydlí" nevešly.

Jonathan vedl Nigérii v letech 2010 až 2015. Ani za jeho vlády se nepodařilo skoncovat s rozšířenou korupcí, která jeden z nejlidnatějších afrických států dlouhodobě sužuje.

Témata:  Nigérie krádeže zajímavosti

Aktuálně se děje

21. dubna 2024 18:45

Policie brzy uzavře případ Vrbětice. Rakušan řekl, že vyšetřování finišuje

Policie by v květnu mohla uzavřít vyšetřování explozí v muničních skladech ve Vrběticích. Ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) v nedělním vydání pořadu Otázky Václava Moravce potvrdil, že policejní vyšetřování finišuje. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy