Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Rusko má strach z jaderné války? Vyzvalo k denuklearizaci Korejského poloostrova

Sergej Lavrov
Sergej Lavrov
Foto: mid.ru

Manila/Moskva/Pchjongjang - Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov dnes vyzval všechny strany na Korejském poloostrově ke zdrženlivosti a k hledání řešení, která by vedla k denuklearizaci poloostrova.

Lavrov to uvedl na společné schůzce se svým severokorejským protějškem Ri Jong-hoem, která se konala na okraj regionálního fóra sdružení zemí jihovýchodní Asie (ASEAN). Informovala o tom agentura TASS.

"Lavrov vyzval zúčastněné strany zachovat maximální zdrženlivost, vyhnout se negativním vojenským scénářům na Korejském poloostrově a hledat politická řešení, která by vedla ke komplexnímu urovnání konfliktu, včetně denuklearizace," cituje agentura prohlášení ministerstva zahraničí Ruska.

Rada bezpečnosti OSN v sobotu jednomyslně schválila návrh USA na uvalení nových sankcí na Severní Koreu kvůli jejím dvěma nedávným raketovým testům.

K dialogu vyzvala Pchjongjang v neděli i jihokorejská ministryně zahraničí Kang Kjong-wha, ten to však odmítl.

Témata:  Rusko Sergej Lavrov jaderné zbraně

Aktuálně se děje

7. května 2024 18:19

Vykolejené vozy chce ČD odklidit ve čtvrtek. Vlaky u Klínce nepojedou

České dráhy začnou ve čtvrtek ráno s odstraňováním dvou vozů, které vykolejily minulý týden u středočeského Klínce, informoval dopravce. Vozy budou nakolejeny s pomocí jeřábu a v rámci možností transportovány z místa po kolejích. Na trati mezi Čisovicemi a Měchenicemi tak bude muset být přerušen provoz, zajištěna bude náhradní autobusová doprava. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy