Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ještě 6 zraněných Čechů z havarovaného autobusu zůstává v péči italských lékařů

Dálnice D52
Dálnice D52
Foto: Lukáš Kňazovický, EuroZprávy.cz

Praha - Šest zraněných z českého autobusu stále zůstává v italských nemocnicích. Byli hospitalizováni poté, co jejich autobus v pátek večer havaroval na severu země. ČTK to řekl majitel cestovní kanceláře Mayer & Crocus Petr Majer.

Podle vyjádření pojišťovny Uniqa je převoz jednoho z nich do Česka naplánován na středu. U ostatních, jakmile to jejich stav dovolí, uvedla dnes pojišťovna.

Autobus s prvními 23 klienty dorazil do Česka v neděli pozdě večer, další turisté byli přepraveni sanitními vozy v pondělí. Podle mluvčí pojišťovny Evy Svobodové byla většina zranění středně těžká. Převládají zlomeniny žeber a končetin a úrazy páteřních obratlů.

V autobusu v době nehody cestovalo asi 40 turistů, dvě desítky osob utrpěly zranění, řidič zemřel. Příčinu nehody, která se stala v malé obci Ronzone mezi Bolzanem a Trentem, budou vyšetřovatelé znát podle české konzulky Jany Karfíkové zhruba za týden.

Podle předchozích vyjádření majitele CK jeden z cestujících, který je povoláním automechanik, popsal, že autobus jel se zařazeným druhým rychlostním stupněm. Při přeřazení na třetí stupeň se údajně něco stalo. Následně řidič vozidlo strhl do protisvahu. Italská média uvedla, že autobusu selhaly brzdy.

Autobus s řidičem byl najatý od dopravní agentury. Cestovní kancelář ho využívala pravidelně bez jakýchkoli špatných zkušeností. Co se přesně stalo, vyšetřuje policie.

Témata:  Itálie nehody autobusů Autobusy silnice dálnice

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy