Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Útok v Paříži je už šestým na protiteroristické jednotky operace Sentinelle

Francouzská armáda hlídkuje po  teroristických útocích
Francouzská armáda hlídkuje po teroristických útocích
Foto: Armée de Terre

Paříž - Francouzský ministr vnitra Gérard Collomb připomněl, že dnešní incident v Paříži je šestým útokem na jednotky protiteroristické operace Sentinelle.

To podle Collomba ukazuje na potřebu nových zákonných opatření proti terorismu. Je prý třeba, aby byl přijat nový protiteroristický zákon, který by trvale zakotvil některé aspekty výjimečného stavu, jenž ve Francii platí téměř dva roky.

Ministr to řekl médiím poté, co s ministryní obrany Florence Parlyovou navštívil zraněné vojáky ve vojenské nemocnici Bégin.

Paříž mezitím mobilizovala všechny prostředky, aby nalezla pachatele, který ve čtvrti Levallois-Perret zranil šest vojáků. Parlyová bez upřesnění uvedla, že o třech vážněji zraněných vojácích dostali "uklidňující" informace.

Podporu obětem útoku krátce po poledni vyjádřil předseda vlády Édouard Philippe. „Mé myšlenky jsou s jejich rodinami a druhy ve zbrani," napsal na twitteru.

Bezpečnostní složky stále pátrají po pachateli dnešního útoku. „Nasadili jsme všechny dostupné prostředky, abychom dopadli zodpovědnou osobu či osoby," uvedl mluvčí vlády.

Témata:  Francie Armáda Francie Paříž

Aktuálně se děje

8:45

Ukrajinská armáda stahuje z bojiště americké tanky Abrams

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy