Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zatčený islamista na služebně v Istanbulu zabil nožem policistu

Turecká policie
Turecká policie
Foto: egm.gov.tr

Istanbul - Turecký policista přišel v neděli večer o život v budově jedné policejní služebny v Istanbulu, kde jej nožem napadl muž, krátce před tím zatčený kvůli podezření, že chystá teroristický útok jako sebevražedný atentátník ve službách Islámského státu (IS).

Oznámila to turecká média s tím, že ostatní policisté útočníka ihned zabili.

K incidentu došlo v okamžiku, kdy zatčený vystoupil z policejního auta a měl být odveden do cely. Policista, pobodaný nožem, podlehl svým zraněním v sanitce cestou do nemocnice. Média kladou otázku, jak se mohlo stát, že podezřelý mohl mít u sebe po zatčení nůž.

Ankara v posledních letech zadržela více než 5000 osob podezřelých z napojení na IS. Této teroristické organizaci se připisuje řada krvavých atentátů v posledních letech, naposledy útok v istanbulském klubu z noci ze Silvestra na Nový rok s 39 oběťmi na životech.

Témata:  Turecko Islámský stát policie Turecko

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy