Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Francouzský prezident žaluje novináře, který jej fotil na dovolené

Emmanuel Macron
Emmanuel Macron
Foto: European Union

Paříž - Prezident Francie Emmanuel Macron zažaloval fotografa, který překážel prezidentské koloně aut a údajně pronikl na místo Macronovy letní dovolené. Macron odpočívá v marseilleském privátním letovisku, ukryt za vysokou zdí opatřenou bezpečnostními kamerami.

Informaci o žalobě dnes zveřejnil prezidentský úřad. Macron tráví volno s manželkou Brigitte v Marseille na jihu země. Novinářům se snaží vyhnout a místo dovolené udržoval v tajnosti, než ho o víkendu vyzradil týdeník Le Journal du Dimanche.

Jeho prezidentští předchůdci se přitom kontaktu s médii nevyhýbali. François Hollande dokonce během své první dovolené v úřadu zval žurnalisty na společné procházky.

Macron žalobu podal v neděli, uvedla agentura AFP. Bulvární fotograf podle ní porušil prezidentovo právo na soukromí a neoprávněně pronikl na soukromý pozemek. Když ho ochranka spatřila v zahradě Macronova dočasného příbytku, byl muž zadržen. Už v sobotu ho policisté vykázali od prezidentské autokolony, které novinář překážel se svým motocyklem.

Témata:  Emmanuel Macron novináři Francie

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 15:10

Londýnem se proháněli splašené vojenské koně

Centrem Londýna se ve středu prohánělo několik splašených koní, uprchli britské vojenské jednotce Household Cavalry. Zranění při tom utrpělo pět lidí, čtyři odvezli do nemocnice.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy