Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Americký válečný torpédoborec se srazil s tankerem, pohřešováno je deset námořníků

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: U.S. NAVY

Singapur - Válečný torpédoborec USA John S. McCain se dnes časně ráno nedaleko singapurského přístavu srazil s tankerem Alnic MC převážející 12.000 tun ropy. Zranění utrpělo pět amerických námořníků a 10 se jich pohřešuje.

Na místě zasahují americká letadla a vrtulníky, přítomny jsou i remorkéry. Záchranné akci asistuje singapurská námořní a pobřežní stráž a malajské složky, protože ke srážce došlo v malajských vodách Jihočínského moře.

Torpédoborec vezoucí dálkově řízené rakety byl podle vyjádření amerického námořnictva na rutinní cestě do přístavu. Tanker dlouhý 183 metrů plul pod liberijskou vlajkou a má poškozenou záď.

Americké plavidlo nese jméno po otci a a dědečkovi amerického senátora Johna McCaina, oba se jmenovali stejně a oba byli admirály. Podle údajů amerického námořnictva byla loď, která patří k jeho 7. flotile a jejíž posádku tvoří obvykle 230 námořníků, po srážce schopna další plavby. JohnMcCain na twitteru uvedl, že se za námořníky modlí.

Ropa do moře neunikla, potvrdila jeho posádka telefonicky agentuře Reuters. Podle informací singapurských úřadů na tankeru nejsou žádní zranění a lodní provoz v oblasti není narušen.

Témata:  U.S. Navy lodní nehody Singapur

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 9:47

Rusko podle Německa vyrábí více zbraní a munice, než potřebuje pro invazi na Ukrajinu

Rusko podle německého ministra obrany Borise Pistoriuse vyrábí více zbraní a munice, než potřebuje pro invazi na Ukrajinu. Uvedl to v televizi ARD.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy