Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Útočník z Barcelony zabil na útěku dalšího muže. Média zveřejnila fotku teroristy

Barcelona, Španělsko
Barcelona, Španělsko
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Barcelona - Maročan Younes Abouyaaqoub (22), který ve čtvrtek do lidí na barcelonské třídě La Rambla najížděl, je podezřelý, že při útěku z katalánské metropole zabil dalšího muže.

Pokud tuto tezi policie oficiálně potvrdí, zvýší se tak počet obětí útoků v Katalánsku na 15.

Katalánský deník La Vanguardia dnes detailně popsal, jak zřejmě útočník z centra Barcelony unikl. Poté, co na třídě La Rambla najížděl do lidí, po 600 metrech zastavil a vmísil se do davu ve slavném tržišti La Boquería. Tam ho zachytily kamery. Španělský list EL País dnes zveřejnil fotky, na nichž muž v černých brýlích vchází do tržiště a pak z něj zadním vchodem vychází.

Maročan pak došel pěšky na parkoviště u univerzity, kde zřejmě přepadl řidiče vozu Ford Focus. Paua Péreze (34) donutil nožem nasednout do vozu a sám si sedl za volant. Brzy ale narazil na policejní hlídku, do které najel a jednoho policistu zranil. To bylo asi hodinu a půl po útoku, tedy asi v půl sedmé, kdy už bylo ve městě asi 800 policejních kontrol.

S vozem terorista dojel do městečka Sant Just Desvern, kde auto i s mrtvým Pérezem zanechal před architektonicky proslulým obytným domem Walden. Policie potvrdila, že majitel vozu byl nalezen na zadním sedadle zabitý nožem. Poté Maročan někomu telefonoval, podle listu La Vangardia ho jeden tamní obyvatel slyšel mluvit arabsky. Útočník je stále na útěku.

Témata:  teroristický útok v Barceloně: Dodávka najela do davu lidí Španělsko

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy