Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Netanjahu při návštěvě Ruska znovu varoval před rostoucím vlivem Íránu v Sýrii

Benjamin Netanjahu
Benjamin Netanjahu
Foto: dailymail.co.uk **dailymail.co.uk**

Soči - V Soči se dnes uskutečnila schůzka ruského prezidenta Vladimira Putina s izraelským premiérem Benjaminem Netanjahuem. Ten opět upozornil, že rostoucí role Íránu v Sýrii představuje hrozbu pro Izrael, Blízký východ i pro svět.

Rusko a Írán jsou spojenci syrského prezidenta Bašára Asada. Izrael naopak íránský režim považuje za svého úhlavního nepřítele.

"Společným úsilím se nám daří porážet Islámský stát, a to je velmi důležité. Špatné je, že když zmizí Islámský stát, nastoupí Írán," řekl dnes Netanjahu během rozhovoru s Putinem.

"Nesmíme ani na chvíli zapomenout, že Írán každý den hrozí, že Izrael zlikviduje... Írán vyzbrojuje teroristické organizace, sponzoruje terorismus a podněcuje k terorismu," dodal s tím, že Írán už notně pokročil na cestě k ovládnutí Iráku, Jemenu a do značné míry již ovládá Libanon.

Témata:  Benjamin Netanjahu Vladimír Putin Írán Sýrie Rusko

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy