Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Statisíce za make-up? Macronovy účty zaujaly média

Emmanuel Macron
Emmanuel Macron
Foto: European Union

Paříž – Obraz prezidenta Emmanuela Macrona se neustále zhoršuje. Tři měsíce poté, co nastoupil do funkce, vyjádřila více než třetina Francouzů zklamání z jeho dosavadního působení. Šéf Elysejského paláce se však snaží svůj obraz vylepšit – a to doslova. A používá k tomu make-up za tisíce eur.

Poradci prezidenta Macrona informovali, že výdaje na make-up budou výrazně sníženy. Stalo se tak poté, co ve čtvrtek časopis Le Point napsal, že za něj za první tři měsíce francouzský prezident utratil 26 tisíc eur, tedy asi 680 tisíc korun.

Podle zprávy Macronův osobní vizážista předložil dvě žádosti o zaplacení účtů, jeden za 10 000 eur a jeden za 16 000 eur za to, že make-upem upravoval Macrona během jeho cest a před tiskovými konferencemi.

Elysejský palác účty okomentoval slovy: „V naléhavé době jsme zavolali dodavatele“. Výdaje na make-up prý ale budou v budoucnu výrazně sníženy, uvedl Le Point a dodal, že vynaložená částka je nižší než u Macronových předchůdců.

Například François Hollande utrácel za make-up,30 tisíc eur (780 tisíc korun) za čtvrtletí, v částce je zahrnut i plat jeho vizážisty. Kromě toho Hollande platil svému kadeřníkovi  hrubý plat ve výši 9 895 eur (260 tisíc korun) měsíčně. Nicolas Sarkozy utrácel za make-upu o něco méně než Macron – asi 8 000 eur (208 tisíc korun) měsíčně, připomíná server Politico.

Témata:  Emmanuel Macron Francie

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 15:57

Evropa je smrtelná, varuje Macron. Vyzval k většímu zbrojení

Francouzský prezident Emmanuel Macron v projevu na pařížské Sorbonně zdůraznil potřebu posílení obrany Evropy a zvýšení vlastní zbrojní produkce jako odpověď na globální bezpečnostní hrozby. Uvedl to server France24.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy