Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Hurikán Harvey si v Texasu vyžádal už dvě oběti a 14 zraněných

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: NOAA (National Oceanic & Atmospheric Administration)

Houston (USA) - Hurikán Harvey, který se v sobotu už změnil v tropickou bouři, si v americkém státě Texas vyžádal nejméně dvě oběti a 14 osob bylo zraněno.

Na 300.000 lidí se ocitlo bez elektřiny. Informovala o tom dnes agentura AP. Texaský guvernér Greg Abbott v noci na dnešek varoval před silnými záplavami, které ještě bouře může způsobit v příštích několika dnech.

Místní úřady v noci na dnešek informovaly o druhém úmrtí v souvislosti s živlem. Jedna žena zemřela v okrese Harris, kde leží i nejlidnatější texaské město Houston, když velká voda zaplavila její auto.

První obětí se stal muž v okrese Aransas, který během bouře zemřel při požáru ve svém domě. Nejméně 14 lidí utrpělo zranění, většinou lehká, včetně zlomenin.

Bilance mrtvých i zraněných může být vyšší, neboť záchranáři se podle AP zatím nedostali do některých nejhůře postižených oblastí.

Témata:  hurikán Harvey USA hurikán Texas v USA

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.