Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kvůli hurikánu Harvey je uzavřeno letiště v texaském Houstonu

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Pixmac

Corpus Christi (USA) - Záchranáři na řadě míst Texasu pomáhají lidem ohroženým přívaly vody, které vyvolal hurikán Harvey. Postiženo je například letiště v Houstonu, které muselo být uzavřeno.

Živel na pevninu udeřil v noci na sobotu SELČ prudkými dešti a větry přesahujícími rychlost 210 kilometrů za hodinu.

I když Harvey nad pevninou rychle zeslábl a změnil se v tropickou bouři, Národní středisko pro hurikány (NHC) varuje před záplavami, které mohou během příštích dnů následovat.

O oprávněnosti tohoto varování se mimo jiné už přesvědčilo nejlidnatější texaské město Houston a jeho okolí. Místní letiště Williama P. Hobbyho přiměla zastavit provoz pro přílety i odlety neustále stoupací voda na letištní ploše.

Hurikán Harvey, který se v sobotu už změnil v tropickou bouři, si v americkém státě Texas vyžádal nejméně dvě oběti a 14 osob bylo zraněno. Na 300.000 lidí se ocitlo bez elektřiny. Informovala o tom dnes agentura AP. Texaský guvernér Greg Abbott v noci na dnešek varoval před silnými záplavami, které ještě bouře může způsobit v příštích několika dnech.

Místní úřady v noci na dnešek informovaly o druhém úmrtí v souvislosti s živlem. Jedna žena zemřela v okrese Harris, kde leží i nejlidnatější texaské město Houston, když velká voda zaplavila její auto. První obětí se stal muž v okrese Aransas, který během bouře zemřel při požáru ve svém domě. Nejméně 14 lidí utrpělo zranění, většinou lehká, včetně zlomenin.

Bilance mrtvých i zraněných může být vyšší, neboť záchranáři se podle AP zatím nedostali do některých nejhůře postižených oblastí.

Témata:  hurikán Harvey hurikán letiště USA

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 14:49

Soud s Trumpem startuje. 12 porotců rozhodne o jeho osudu

V soudním procesu s Donaldem Trumpem byla celá porota zkompletována, ale její výběr předcházely jisté obtíže. Dva z předchozích porotců byli nahrazeni. Jedna osoba byla omluvena, protože prozradila, že její osobní údaje byly zveřejněny. Druhý byl propuštěn kvůli obavám, že nebyl upřímný ve vyplněném dotazníku. Výsledkem je, že v porotě zasedne sedm mužů a pět žen. Případ sleduje zpravodajská služba PBS News.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy