Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Z prezidentského palácového komplexu u Ramalláhu bude národní knihovna

Mahmúd Abbás, též známý jako Abú Mázin, palestinský politik, který v současnosti zastává post prezidenta Palestinské samosprávy.
Mahmúd Abbás, též známý jako Abú Mázin, palestinský politik, který v současnosti zastává post prezidenta Palestinské samosprávy.
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Ramalláh - Z prezidentského sídla u Ramalláhu na okupovaném Západním břehu Jordánu vznikne národní knihovna. Stavba ve vsi Surda začala před pěti lety a je před dokončením. Není jasné, kolik času bude zapotřebí, aby se palác přeměnil v knihovnu.

Palácový komplex se rozkládá na pozemku o rozloze 27.000 metrů čtverečních. Náklady na jeho činí odhadem 17,5 milionů dolarů (asi 383 milionů Kč).

Šéf palestinské samosprávy Mahmúd Abbás se rozhodl poskytnout objekt o ploše 4700 metrů čtverečních, který měl sloužit jako prezidentské sídlo a místo pro přijímání zahraničních hostů, sdělil palestinský ministr kultury Íháb Bisajsú.

"Prezident je přesvědčen, že palác by měl sloužit potřebám lidí tím, že se stane velkou národní knihovnu," uvedl ředitel Palestinské rady pro obnovu a rozvoj.

Témata:  Palestina Mahmúd Abbás knihovny

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy