Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Řádění živlu Harvey si v Texasu vyžádalo nejméně pět obětí

USA
USA
Foto: Pixabay

Houston - Zřejmě pět mrtvých si v USA vyžádal Harvey, který nejdříve jako hurikán a poté jako bouře zasáhl americký stát Texas. Bilance obětí pochází od několika místních úřadů, na státní úrovni zatím oficiálně potvrzena nebyla. Starosta Houstonu se obrátil na dobrovolníky, aby poskytli pomoc rodinám v nouzi.

Většina lidí zahynula v Houstonu a jeho okolí. Město se potýká s katastrofálními záplavami, hladina vody zde zřejmě ještě stoupne, neboť podle houstonského starosty Sylvestera Turnera ženisté začali upouštět vodu z přehrad, aby snížili tlak na hráze.

Národní meteorologická služba (NWS) informovala, že v souvislosti se záplavami zahynuli v Houstonu a jeho okolí dva lidé, jednu utonulou pak ohlásil úřad koronera okresu Harris, jehož správní střediskem je Houston. Další dva lidé zahynuli v pobřežním okrese Galvestone nedaleko Houstonu.

Informace o osudu lidí v zatopených oblastech nejsou konečné údaje, protože v Houstonu stále ještě pokračuje evakuace. Houstonská policie podle agentury Reuters sdělila, že zachránila na 2000 lidí a že celkem záchranné složky města obdržely na 6000 žádostí o pomoc.

Starosta Turner oznámil, že nouzové ubytování bylo dosud poskytnuto 5500 lidem, ale že počet takto ubytovaných vzhledem k evakuacím výrazně vzroste.

Témata:  hurikán Harvey Texas v USA povodně v USA USA

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy