Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Bouře Harvey komplikuje dopravu v USA, zrušeny byly 4 tisíce letů

Letadla, ilustrační foto
Letadla, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Houston - Ve Spojených státech bylo od pátku kvůli hurikánu a bouři Harvey zrušeno přes 4000 letů. Informoval o tom dnes portál AirlineGeeks. 

Počet odřeknutých spojů se ještě výrazně zvýší, neboť uzavřena jsou stále obě mezinárodní letiště v texaském Houstonu.Harvey, který zasáhl Texas nejdříve jako hurikán a následně zeslábl na bouři, ovlivňuje leteckou dopravu v celých USA.

Společnosti United Airlines a Southwest Airlines, které Houston využívají jako jednu ze svých velkých přestupních stanic, musely kvůli řádění živlu řadu spojů zrušit a u dalších upravit letovou trasu.

Dnešní znovuotevření mezinárodního letiště ve městě Corpus Christi tak letecké dopravě poskytlo alespoň malou úlevu, obě mezinárodní letiště v Houstonu jsou ale nadále uzavřena, stejně jako několik dalších menších letišť.

Letiště George Bushe, které je pojmenováno po prezidentu Bushovi starším, bude v provozu ve čtvrtek v poledne. Hobbyho letiště pak otevře zřejmě ve středu ráno.

Témata:  hurikán Harvey letectví a letadla letiště

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy