Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Německá CDU si uřízla ostud, omylem na plakátech propagovala konkurenční SPD

Německo
Německo
Foto: Pixabay

Heidelberg - Členové křesťanských demokratů (CDU) kancléřky Angely Merkelové si v západoněmeckém Heidelbergu utrhli ostudu. Po městě nechali rozmístit velkoplošné plakáty, které však voliče vyzývaly, aby dali svůj hlas sociálním demokratům (SPD).

Většina plakátů zobrazovala kandidátku na premiérku spolkové země Sársko Anke Rehlingerovou. Sárské zemské volby se ovšem konaly už v březnu a Heidelberg navíc leží v Bádensku-Württembersku.

Samotní křesťanští demokraté se nejprve domnívali, že jejich političtí konkurenti udělali chybu, nakonec ale přiznali ostudu. Mobilní plakátovací plochy totiž příslušná firma rozmístila po městě na jejich objednávku, aniž je však předtím přelepila plakáty s kandidáty CDU.

Krajské předsednictvo CDU se svým politickým konkurentům omluvilo a předalo jim "šest lahví opravdu dobrého vína".

Heidelberská buňka SPD aféru Plakatgate vzala s humorem. "Pokračujeme v předvolebním boji - každý sám za sebe," napsali socialisté na facebooku.

Témata:  volby v Německu Německo Konzervativní unie CDU/CSU Sociálnědemokratická strana Německa (SPD)

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy