Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Hurikán Harvey má 31 potvrzených obětí, podle médií jich je ale víc

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Robert Pavelka, EuroZprávy.cz

Houston - Počet potvrzených obětí hurikánu Harvey a následných záplav se podle agentury AP vyšplhal na 31. List The New York Times nyní napsal, že jednotlivé texaské okresy hlásí celkem 38 úmrtí.

K obětem patří i šestičlenná rodina Saldivarů z okresu Harris. Dva dospělí a čtyři děti utonuli v dodávce, jíž se snažili odjet před velkou vodou do bezpečí. Dospělí byli osmdesátníci a praprarodiče dětí ve věku od šesti do 16 let. Dodávka se potopila do proudu vody v neděli, těla se našla až nyní.

Zatímco nejvíce postižený Houston začíná s prohledáváním zatopených domů, města Port Arthur a Beaumont, která leží na východě Texasu, se potýkají stále se stoupající vodou.

Port Arthur je obklopen vodou a do tamního evakuačního centra přišly desítky lidí včetně domácích zvířat, mezi nimiž je i jedna opice. "Ano, ta opice nás trochu překvapila, ale snažíme se pomoci," řekl manažer centra Jeff Tolliver.

Obě velká houstonská letiště jsou od středy znovu v provozu a město znovu začalo zajišťovat odvoz odpadu. Federální agentura pro řešení krizových situací (FEMA) nasadila těžké nákladní vrtulníky, aby dopravila jídlo a vodu k lidem, jež nebylo možné evakuovat.

Témata:  hurikán Harvey Texas v USA povodně v USA povodně

Aktuálně se děje

9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy