Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Putin ví, jak ovládnout svět: Pomůže mu umělá inteligence

Vladimír Putin
Vladimír Putin
Foto: kremlin.ru

Moskva - Prezident Ruska Vladimir Putin plánuje ovládnout svět. Chce tohoto docílit podporou rozvoje umělé inteligence. Na setkání se studenty ale ubezpečil, že Rusko by v takovém případě bylo ochotné podělit se o své znalosti a technologie s celým světem.

"Umělá inteligence je budoucnost nejen Ruska, ale celého lidstva. Její rozvoj v sobě skrývá obrovské příležitosti i hrozby, které je nyní těžké předvídat," uvedl Putin při dnešním setkání s žáky a studenty. "Ten, kdo získá náskok v této oblasti, se stanem pánem světa. Bylo by velmi nežádoucí, aby se tento monopol ocitli v něčích rukou, a proto my, pokud získáme náskok v této oblasti, tak se o tyto technologie podělíme s celým světem, jako se nyní dělíme o jaderné technologie. Ale musíme na tom pracovat už dnes, abychom nestáli na konci fronty," řekl prezident.

Putin debatoval s dětmi podle serveru Newsru.com podobně jako s poslanci a senátory během svých každoročních poselství o stavu země či debat s národem v přímém televizním přenosu. V úvodu hovořil o významu údajné síly tisíciletého Ruska, v jehož nitru se skrývá "jaderný reaktor našeho národa, našeho ruského člověka, který umožňuje zemi kráčet vpřed". 

Řeč přišla i na bezpilotní letouny, výzkum nových materiálů a lety na Mars - a pokaždé šéf státu uváděl čísla a fakta. "Dokázal probrat s dětmi vesmír, mozek, lékařství, informační technologie i umělou inteligenci během 45 minut, tedy po dobu jedné vyučovací hodiny ve škole," poznamenal server.

Témata:  Roboti Vladimír Putin Rusko

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 18:02

Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci Ukrajině, Tchaj-wanu a Izraeli

Americký prezident Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci pro Ukrajinu, Tchaj-wan a Izrael, což znamená, že Spojené státy vyčlení na balíček pro Kyjev přibližně 61 miliard dolarů. Několik hodin předtím ho podpořil Senát.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy