Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Teroristé z Boko Haram vzali útokem uprchlický tábor, 11 mrtvých

Islamisté z Boko Haram setnuli dva muže, video dali na Twitter
Islamisté z Boko Haram setnuli dva muže, video dali na Twitter
Foto: Twitter

Kano - Příslušníci teroristické organizace Boko Haram v nigerijském uprchlickém táboře na severovýchodě země blízko hranice s Kamerunem dnes ubodali 11 vysídlených osob a další dva běžence zranili.

K vraždění došlo ve městě Banki v uprchlickém táboře, který je domovem pro 45.000 vnitřně vysídlených osob. Islamisté se do tábora vloupali v brzkých ranních hodinách s cílem ukrást potraviny. Běžence v táboře radikálové zabili noži místo pistolemi, aby nevzbudili pozornost vojáků, kteří mají nedaleko tábora stanoviště, uvedly místní úřady.

Nigerijské armádě se v poslední době podařilo zablokovat řadu hlavních dopravních úseků, které organizace Boko Haram používala k zásobování, mnoho radikálů tak trpí hlady. Město Banki, které leží asi 130 kilometrů na severovýchod od Maiduguri, hlavního města nigerijského státu Borno, bývalo relativně bezpečné. V poslední době však v oblasti skupina Boko Haram své útoky znásobila.

Teroristé z Boko Haram již osm let terorizují severovýchod Nigérie i příhraniční oblasti sousedních států, kde všude chce vytvořit náboženský stát založený na přísném islámském právu šaría.

Témata:  Boko Haram uprchlíci Nigérie

Aktuálně se děje

16. dubna 2024 20:38

Ukrajinská armáda posílí. Zelenskyj podepsal mobilizaci

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj podepsal v úterý zákon o mobilizaci zaměřený na zvýšení počtu vojáků ukrajinské armády, informovala agentura AFP. Hlavní ustanovení zákona vstoupí v platnost měsíc po datu podpisu, tedy 16. května.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy