Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dva ruští vojáci zahynuli při ostřelování konvoje islamistů v Sýrii

Ruské bojové letectvo v Sýrii
Ruské bojové letectvo v Sýrii
Foto: mil.ru

Moskva/Damašek - Dva ruští vojáci zahynuli na východě Sýrie při ostřelování konvoje radikály z teroristické organizace Islámský stát (IS). S odvoláním na ruské ministerstvo obrany o tom dnes informovala agentura AFP. V bojích v Sýrii podle oficiálních údajů zahynulo už 34 ruských vojáků.

Dva Rusové zahynuli po ostřelování konvoje vozidel ruského centra pro usmíření bojujících stran v provincii Dajr az-Zaur. Jeden z nich zemřel na místě, druhý podlehl svým zraněním po převozu do nemocnice, uvedlo ministerstvo obrany v Moskvě.

Syrská armáda dnes oznámila, že se spolu se svými spojenci dostala na okraj východosyrského města Dajr az-Zaur, které stále z velké části ovládá IS a které je jednou z jeho posledních bašt na východě země. Dobytí Dajr az-Zauru by pro syrskou vládu prezidenta Bašára Asada znamenalo důležité vítězství, uvedla AFP.

Moskevské ministerstvo obrany informovalo o smrti ruského vojáka v Sýrii naposledy v polovině července, kdy ruský důstojník padl v provincii Hamá.

Podle ruských úřadů v Sýrii přišlo o život už 34 ruských vojáků, podle médií mohou být skutečné ztráty ještě vyšší, zvláště v řadách ruských žoldnéřů.

Témata:  Sýrie Ruská armáda Syrská krize

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy