Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Putin se obává možných amerických zbraní na Ukrajině

Vladimír Putin
Vladimír Putin
Foto: kremlin.ru

Sia-men (Čína) - Rusko v Radě bezpečnosti OSN předloží rezoluci o vyslání mírových sil OSN do Donbasu, kde by měly chránit pozorovatele OBSE. Šéf Kremlu Vladimir Putin varoval před případnými dodávkami amerických zbraní Ukrajině.

"Dodávky zbraní do oblasti konfliktu nepomohou usmíření, ale situaci jedině zhorší," varoval Putin na závěr summitu v čínském městě Sia-men. Americké zbraně podle něj nijak nezmění situaci na východě Ukrajiny, jen zvětší počet obětí.

Upozornil také, že povstalci v Doněcku a Luhansku mají zbraní dost, a to i ukořistěných u nepřítele - a je možné, že tyto zbraně pošlou i do jiných konfliktních oblastí.

Rusko předloží v RB OSN návrh rezoluce o vyslání mírových sil OSN na frontovou linii oddělující znepřátelené strany v Donbasu. "Přítomnost mírotvůrců, dokonce lze říci, že nikoliv mírotvůrců, ale lidí, kteří zajistí bezpečnost mise OBSE považuji za naprosto vhodnou a nevidím tu nic špatného," řekl.

Myšlenku pozvání mezinárodních mírových jednotek do Donbasu nastolil před dvěma lety ukrajinský prezident Petro Porošenko. Ovšem s tím, že na misi by se podle něj samozřejmě nemohli podílet ruští "agresoři".

Témata:  Vladimír Putin Ukrajinská krize OSN (Organizace spojených národů)

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 8:36

Langšádlová končí ve vládě. TOP 09 oznámila, že podá demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy