Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Počet obětí zemětřesení v Mexiku vzrostl, oficiálně zemřelo již 95 lidí

Následek zemětřesení, ilustrační fotografie
Následek zemětřesení, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Mexiko - Počet mrtvých po silném zemětřesení, které minulý týden zasáhlo Mexiko, vzrostl na 95. Země kvůli zemětřesení a hurikánu Katia, který jej postihl, byla nuceno stáhnout nabídku pomoci texaskému Houstonu, který v srpnu zasáhl hurikán Harvey.

V neděli se hovořilo o 90 mrtvých, dalších pět obětí pochází z nejvíce zasaženého státu Oaxaca. S odkazem na mexické úřady o tom dnes informovala agentura AP.

Guvernér státu Oaxaca Alejandro Murat v rozhovoru pro televizní stanici Milenio uvedl, že bilance mrtvých ve státě stoupla z 71 na 76. Ve státech Chiapas a Tabasco podle dřívějších informací přišlo o život 19 osob.

Prezident Enrique Peňa Nieto vyhlásil už v pátek tři dny národního smutku. Vláda státu Oaxaca v sobotu oznámila, že nebude pořádat oslavy výročí Dne nezávislosti Mexika, který připadá na 16. září.

Banka pro rozvoj Latinské Ameriky (CAF) oznámila, že poskytne Mexiku 200.000 dolarů (asi 4,4 milionu korun) na obnovu po zemětřesení.

Zemětřesení, které postihlo jih Mexika v noci na pátek, mělo sílu 8,2 stupně a bylo nejsilnějším v zemi za sto let. Od čtvrteční půlnoci zaznamenala seizmologická služba na 859 následných otřesů.

Témata:  Mexiko zemětřesení

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy