Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Atentátnice se odpálily v uprchlickém táboře v Nigérii, zabily nejméně 15 lidí

Nigérie
Nigérie
Foto: Pixabay

Abuja - Uprchlickým táborem na severovýchodě Nigérie otřásly tři sebevražedné atentáty. Zahynulo 15 lidí a 45 dalších je zraněno. Za útoky pravděpodobně stojí islamisté z Boko Haram.

Dnešní útoky zasáhly výdejnu jídla v uprchlickém táboře ve vesnici Konduga nedaleko města Maiduguri, kde Boko Haram před více než deseti lety vznikla.

První dvě exploze krátce po 12:00 SELČ si vyžádaly nejméně 15 obětí a 43 zraněných, napsala agentura AFP. Třetí výbuch zabil pouze atentátnici. Podle zdroje AFP útočily ve všech případech ženy. Islamisté stále častěji posílají na smrt ženy a dívky, mnohdy údajně pod vlivem omamných látek.

V nigerijském státě Borno a přilehlých oblastech Kamerunu jsou sebevražedné bombové útoky takřka na denním pořádku. Teroristé se k tomuto nástroji uchýlili poté, co je tažení nigerijské armády a regionální vojenské koalice připravilo o velkou část ovládaného území. Od roku 2011 jich provedli přes 400 a téměř 400 civilistů při nich usmrtili jen za posledních pět měsíců.

Témata:  Boko Haram terorismus v Nigérii Nigérie

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 20:44

Stoltenberg: Vojáci NATO v Polsku vysílají signál, že Aliance bude bránit všechny své členy

Vojáci NATO v Polsku vysílají signál, že Aliance bude bránit všechny své členy. Prohlásil to v úterý na návštěvě Polska generální tajemník NATO Jens Stoltenberg.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy